Statsbudsjettet 2015 – NHF i media og andre mediesaker

Hei, alle sammen!NHF

Under og vedlagt finner dere noen lenker til saker NHF er med i, saker der Eriksson uttaler seg, og noen eksempler på at vi ikke står aleine om å mene dette. Inntrykket fra Vandrehallen i går var også den at samtlige reagerte voldsomt på den usosiale profilen dette budsjettet har, og at endringen i forsørgertillegget var det som toppa seg for de fleste.

Finner dere flere mediesaker om statsbudsjettet og våre kampsaker – del de med resten av oss!

Aftenposten vil lage en oppfølger på vedlagte glimrende sak med et case – altså en uføretrygdet forelder som nå mister det meste. Om vedkommende også har en gruppe 1-bil som hun/han kanskje vil miste i tillegg er det også, i dette medietilfellet – ikke i det virkelige liv, et pluss. Veit dere om noen så må dere ta kontakt med meg så fort dere kan. Jeg snakker med vedkommende om hvordan et mulig medietrykk kan påvirke familien.

Her kommer altså sakene: Aftenposten: http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Funksjonshemmede-haper-pa-Stortinget-7737011.html – i denne nettutgaven av saken har Robert Eriksson fått lov til å svare Arne og Liv.

TV2:  Reaksjoner fra Vandrehallen TV2 Nyhetene 08.10.2014 kl. 18:30 – dette kan sees på TV2 Sumo – dere som har et slikt abonnement kan logge seg inn og se hva Arne sa til TV2 i går, resten får det skriftlig her:

«I Stortingets vandrehall fant man både de som var fornøyd med budsjettet, men kanskje i større grad de som var skuffet.

Blant de sistnevnte fant man Arne Lein, forbundsleder i Handikapforbundet. Regjeringen foreslår nemlig å trappe ned barnetillegget for uføretrygdede. -Jeg er skuffa. Dette er veldig alvorlig. Dette fører til at de som har lavest inntekt mister opp mot 20% av sin inntekt i løpet av året hvis de har ett barn. Har de to barn er det enda verre, sier Lein.»

 

Saker fra folk som er enige med oss: http://www.nrk.no/satiriks/trygdede-bor-bli-rike-arvinger-1.11975706 – satirisk om at de rike blir rikere i disse ebola-tider, men får tydelig fram hvor urettferdig budsjettet faktisk er.

 

http://www.nrk.no/ytring/et-budsjett-kun-en-mor-kan-elske-1.11975383 – SVs finanspolitiske talsmann og leder av Finanskomiteen på Stortinget, Snorre Valen, har omgjort sin budsjett-tale til en kronikk.

 

http://www.nrk.no/ytring/forakten-for-de-ufore-1.11488414 – en kronikk fra januar i år som peker på tendensene i samfunnet som vi nå får føle på kroppen bokstavelig talt, skrevet av SVs Christian Torseth.

 

Fra Robert Eriksson: http://www.nrk.no/norge/endrer-uforeordningen-1.11974688

 

http://www.nrk.no/trondelag/eriksson-vil-ha-flere-ut-i-arbeid-1.11973936

 

 

 

Med vennlig hilsen

 

Terje Herttua

Medierådgiver Norges Handikapforbund www.facebook.com/NorgesHandikapforbund

Mobil: 905 99 217

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *