Oppklarende info. rundt den nye uføretrygden

Hei igjen, alle!
Vi får utrolig mange henvendelser i dag fra folk som er redde og usikre på hva som blir følgende for dem når den nye uføretrygden blir innført. Vi har lagt ut oppklarende info. på facebook-siden vår, en hovedpost og enda mer i en kommentar under. Denne infoen som står i kommentaren gjengir jeg her til dere, slik at dere kan si dette til usikre og redde mennesker dere møter de neste dagene (henvis også til facebook-sida vår):
Ingenting vil bli endret i løpet av de neste 3 årene – alt vil bli som du allerede har det. Du vil ikke miste bilstønaden, og du vil ikke miste boligen din pga. høy gjeld, fordi det er satt av penger til å kompensere for det, 300 millioner kroner for å være konkret.
Når de nevnte 3 årene har gått vil du så måtte betale høyere skatt på trygden din fordi trygd skal regnes som arbeidsinntekt. Men det er jo ikke mulig å få til uten et stort tap, derfor vil du kompenseres for resten av livet for dette inntektstapet ved at du får høyere trygd. Altså blir summen at alt blir som før også etter 3 år.
Når det kommer til gjeld og bolig vil den økte trygden som nevnt over sørge for at også dette blir det samme som før, om ikke faktisk litt bedre. Fordi når trygden blir regnet som arbeidsinntekt kan også uføretrygdede dra nytte av den såkalte omfordelingseffekten – altså kan du trekke fra gjeldsrenter på selvangivelsen slik en «vanlig» arbeidstaker gjør i dag. Dermed vil ganske mange faktisk sitte igjen med mer penger enn hva de gjør i dag.

 

Noe som ikke står på facebook, men som er vår hovedsak nå å selge inn til mediene og politikerne er barnetillegget – om 3 år vil det innføres en standardisert ytelse på 7020,- kroner i året, en reduksjon på drøyt 28 000,- kroner fra dagens ordning. Det får enorme konsekvenser for allerede lav-inntekts-familier – fattige barn vil bli enda fattigere. Om dere vil kjøre denne saken i lokalmedier og/eller har et case som vil stille opp – ta kontakt med meg!

 

Med vennlig hilsen

 

Terje Herttua

Medierådgiver                                                                         Norges Handikapforbund www.facebook.com/NorgesHandikapforbund

Mobil: 905 99 217

1 tanke om “Oppklarende info. rundt den nye uføretrygden

  1. Stopp litt! Dersom dette med 7020 er riktig faller regjeringen. Sjekk kommentarene til denne endringen. Undersøk om det muligens forholder seg slik, at noen tar 3-7 eller flere barn med til landet de flyktet fra og bor der mer eller mindre permanent, mens “noen” tar posten.
    Det vil antagelig – bare antagelig altså – være mulig for den enkelte å dokumentere at de 28000 i høyeste grad var påkrevet. De må da få en spesiell ordning, slik at inntekten ikke reduseres.
    Det vil sikkert komme kontroll-funksjoner inn i bildet heretter. Målsettingen er nok å fjerne de muligheter som finnes idag til å hente uberettigete midler fra den store pappa NAV

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *