Årets hendelse: Respirasjonsdagen 2012

Dette er en begivenhet dere MÅ få med dere! Vi er i ferd med å legge siste hånd på verket mht årets hendelse innen polio: Respirasjonsdagen 2012. Programmet er klart og dato er klar – øvrige detaljer kommer vi tilbake til. Datoen er lørdag 5. mai og møtet vil finne sted på Quality Airport Hotel Gardermoen med start kl. 0900. Det vil bli en egenandel for å være med på møtet. Respirasjonsdagen er et samarbeidsprosjekt mellom LFPS Akershus og LFPS Østfold. Nedenfor finner dere preliminært program.

Her er programmet:

09:30 – 10:30 Pusteproblemer ved senskader etter   polio – Hvordan arter det seg og hva kan en gjøre? (diagnostikk og behandling   – lege)
10:30 – 10:50 Pause
10:50 – 11:20 Maske og trakeostomi (sykepleier)
11:20 – 11:40 Pause
11:40 – 12:10 Sekretmobilisering (Fysioterapeut)
12:15 – 13:15 Lunsj
13:15 – 14:00 Brukerens erfaring
14:00 – 14:20 Pause
14:20 – 16:15 Praktiske demonstrasjoner med 3   stasjoner

 • ·BiPAP/respirator   (lege)
 • ·Masker/trakeostomi/pulsoksymeter   (sykepleier)
 • ·Hostemaskin   (fysioterapeut)
16:15 – 16:45 Oppsummering /Spørsmål

One Response to Årets hendelse: Respirasjonsdagen 2012

 • Min Solfrid døde etter vellykket operasjon på Radiumhospitalet. Epikrisen derfra sluttet med at hun “kan få flere gode år”. Hun ble overført fra Bærum SH med diagnosen “Malign Mesotheliome”.
  Denne er velkjent fra asbestarbeiderne på slemmestad og det er vanlig at pasienten dør 12-14 måneder etter at kreften er konstatert.
  Men – diagnosen har varianter. Solfrids spredte seg ikke til andre organer i motsetning til de “normale”. Den var 15 år gammel og spredningen i bukhulen skjedde meget langsomt og blir operert i USA og Iyalia foruten her i landet.
  Sluttsetningen på epikrisen ble ikke tatt med i BSH omskrevne beskrivelse og hun ble antatt å ha sterke smerter. Hun fikk liggesår, ja. Kreften medførte ikke smerter.
  Hun ble gitt Fenatyl i flere måneder inntil jeg forlangte stopp. Hun ble fin og klar men var sterkt svekket i åndedrettet. I. st. f. Fenatyl satte de inn epidural. Med stomi, lammelser og svakhet medførte stell og lakenbytte at epiduralen gled ut og ble satt inn to ganger inntil hjernehinnebetennelse og ukyndig bruk av befukter medførte døde.
  BSH fikk en skrape fra Helsetilsynet.
  Jeg mener at det er svært lite kunnskap om behandling av polioskadde før, under og etter operasjon og at den lille infoen som ble laget verken er tilstrekkelig eller distribuert på en slik måte at den når frem.
  Jeg håper at dette møtet kan bringe riktige kunnskaper til de som trenger det for å unngå ovenstående.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *