Respirasjonsdagen 2012

5. Mai hadde vi Respirasjonsdagen 2012. Dessverre var det ikke så mange deltakere som vi hadde håpet – bare 19 stk møtte opp. MEN – selv om mange av deltakerne allerede hadde pustehjelpemidler var mange enige om at det var en viktig dag og man fikk mange nye AHA-opplevelser. Den viktigste informasjonen var etter min mening denne: “Pustesvikt er en viktig årsak til sykelighet og død hos en rekke pasienter med nevromuskulære sykdommer – deriblant senskader etter polio.” Les mer om konferansen her: Vi hadde fått en lungelege fra Bergen, en sykepleier(også hun fra Bergen) og en fysioterapeut fra Bodø til å fortelle oss litt om symptomer og hjelpemidler i forbindelse med underventilering hos poliopasienter. Nedenfor ser du noen viktige bilder som ble vist oss:   Polioforeningen AHUS endelig Ove Fondenes lungelege B kortversjon

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *